Преглед на D-Link DCH-S161 Wi-Fi сензор за изтичане на вода

Преглед на D-Link DCH-S161 Wi-Fi сензор за изтичане на вода

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 23.08.2019, 2,003 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Инсталиране 
Инсталирането на D-Link DCH-S161 е доста елементарен процес, който обаче има особеност, която не е описана в ръководството и за която ще стане дума малко по-надолу.
След като поставите батериите, включите датчика и монтирате сензора на мястото, което сте определили, започва процеса по неговото същинско инсталиране/конфигуриране.
Ако вече имате SmartHome устройства на D-Link, то тогава имате инсталирано приложението Mydlink. В противен случай ще трябва да го свалите и инсталирате – по-нагоре вече сме обяснили откъде. D-Link DCH-S161, за разлика от някои други SmartHome устройства, няма Blutooth и конфигурирането му за свързване към вашия рутер се извършва пак чрез Wi-Fi връзка, но между смартфона ви и самия сензор.

Особеност: От настройките на вашия смартфон, трябва да изключите използването на мобилни данни, защото пречат на установяването на връзка между смартфона ви и DCH-S161. Все пак като започне инсталацията и ако не сте изключили мобилни данни, инсталатора ще спре и ще ви информира. Но това не е всичко и не е достатъчно, за да премине гладко процеса, освен мобилните данни, ще трябва да деактивирате и Bluetooth функцията, ако е включена. За нея инсталатора не ви информира и ако не го знаете това, ще влезете в един омагьосан кръг и ще ви идва да го счупите устройството. Това може и да е някакъв бъг в текущия фърмуер или проблем с определени смартфони, въпреки, че сме тествали с LG G5 и с Huawei P30 и при двата телефона имаше такъв проблема, но пък може и да е съвсем нормално изискване, което обаче не е отразено в документацията. Като изпълните горните стъпки си подгответе и инсталационна карта с баркода, защото при инсталацията ще бъдете подканени да сканирате кода от нея, за да може да разпознае устройството, което искате да свържете.

След като направите по-горните стъпки и се свържете успешно със сензора, Mydlink ще ви подкани да изберете Wi-Fi мрежа и да въведете парола за връзка.

След като вече сте свързани, повече нищо не се налага да правите.

При засичане от сензора на вода, веднага ще се включи алармата и ще получите съобщение на смартфона си придружено със звуков сигнал.

Финални думи

Сензорът за теч на вода D-Link DCH-S161 е интересна джаджа, част от така наречения умен дом, която върши добра работа и ви осигурява една степен повече спокойствие, ако се случи някаква авария у дома ви. Конфигурирането на устройството е лесно и бързо и не изисква някакви специални умения. Освен класическите методи за сигнализиране при теч на вода D-Link DCH-S161 предлага още няколко възможности благодарение на съвременните технологии и интернет – поддръжка на Google Assistant за известяване, позволява изпращане на SMS съобщения (например до съседите ви) посредством IFTTT, а чрез Google Home може да разширите звуковото и визуално известяване във вашия дом. Също така, Mydlink ви позволява да обвържете сработването на сензора и с активирането на други интелигентни устройства във вашия дом (ако имате такива). Самата аларма, независимо, че е 90 db, по наше мнение е слабичка, ако не е пряко насочена (то няма и как с две батерии по 1.5V да е по-силна), но за средно статистическо жилище (апартамент) върши добра работа, освен ако в момента не правите купон и музиката заглушава всичко, но при този случаи със сигурност ще си имате пак сериозни проблеми, но от друго естество.
D-Link DCH-S161 идва с 2-годишна гаранция и цената, на която може да се намери на родния пазар е около 100 лв.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. D-Link DCH-S161 отблизо
  3. Инсталиране и впечатление


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,Коментари: