Intel: няма да се предадем в нито един сегмент от пазара на процесори

В раздел: Новини от на 9.09.2019, 1,604 показвания

 

С излизането на най-новото поколение процесори от серията Ryzen 3000, негативните прогнози за Intel започнаха да се увеличават. С една дума, всичко работи против Intel: проблеми с доставките, проблеми с усвояването на 10 нанометровия технологичен процес, проблеми с конкуренцията на процесорния пазар, където AMD буквално смазва ниския и средния сегмент на пазара. В тази връзка към Intel има много въпроси, които искат да изяснят текущото състояние на нещата. Изказвайки се на събитието Citi Global Tech Conference, генералният мениджър на Cloud Platforms and Technology Group Джейсън Гребе, най-накрая реши да проведе откровен разговор.

Според него всички проблеми, с които Intel се сблъска, вече са назад. В същото време той призна, че поради някои трудности (например трудности с доставката на процесори), Intel е бил принуден да отстъпи малък дял в един, или повече пазарни сегменти, но това не означава, че тази ситуация ще продължи дълго. Както Джейсън Греб отбеляза: “Ако има продажба на процесори на планетата, ние искаме да участваме в това.” Според него Intel няма да напусне нито един сегмент от пазара и ще продължи активна дейност, независимо каква.

Е, на фона на пълно мълчание подобна реч изглежда оптимистична, само имайте предвид, че AMD скоро ще пусне средно бюджетни версии от популярната си серия Ryzen 3000, а именно: Ryzen 5 3500 и Ryzen 5 3500X, както и по-евтини продукти, на което Intel няма с какво да отговори.

Източник: Overclockers.ru 


Етикети: ,6 коментара

 1. 1 Гого // 09.09.2019 в 12:30

  Споко, синя паника НЯМА!

 2. 2 Бай Ставри // 09.09.2019 в 19:23

  Плащат на разни пазарни анализатори, да предвиждат проблеми за AMD. Същите онези дебили, които нито финансовата криза предвидиха, нито нищо. Преди седмица четох за бъдещите очаквани проблеми на AMD, а за мъглявото бъдеще на Intel нито дума. Това доведе до спад в цените на акциите на червените, и покачване на тези на сините. Доста долнопробно!

 3. 3 бай Иван // 10.09.2019 в 08:50

  С нов чипсет всяка година, ново дъно за ХХХ лв. и докато му минат детските болести – не мерси.
  Като излезе Ryzen 4000 – просто ъпгрейдваш процесора, което си е доста по-приятно от финансова гледна точка. Това е удър в седядката на amd от гледна точка да продават процесори.

 4. 4 Гого // 10.09.2019 в 13:04

  Аз не изключвам проблеми за АМД, след като Интел успяха да привлекат ключови хора в конструирането и внедряването на процесорни архитектури и други важни дейности. Вече виждаме някои недоимъци от тяхната липса, хем в момента се ескплоатира вече готова(поне на хартия и/или частично изпитана лабораторно)по времето, когато все още са били в редиците на АМД. В бъдещето не изключвам проблемите да се увеличат и като брой и като размер.

 5. 5 Гари // 10.09.2019 в 15:36

  Съвременната икономика е основана на вяра в някакви неща, а не на здравата логика. И тя се превърнала като науката в “Църква на вярващите и продажните”.

 6. 6 ToHu // 11.09.2019 в 05:54

  Ами не знам гледате ли финансовите показатели на АМД, аз ги следя отблизо и не само тях тъй като току що пуснахме нов продукт базиран на райзен. Ако Интел имаха нещо, каквото и да е с поддръжка на 4 монитора нямаше да се замисля и за секунда. АМД имат сериозни проблеми от година, миналата година ги спаси бума в търсенето на графични ускорители за минната индустрия, но това отмина. Продажбите им на райзен са далеч от нужните, и Най-вероятно нилога няма да стигнат ниво което да им дава някаква финансова сигурност. Приходите им намаляват, а разходите им се увеличават. В момента единственият стабилен сегмент е ембедед, но това са АМД, никой не ги взема на сериозно защото и те самите не се вземат. Продукта го оскъпихме за да сложим процесора на отделен модул, така че да можем да го сменим с какво да е друго. На АМД не може да се разчита, предният декември спряха продуктова линия която трябваше да се произвежда до 2022,без предупреждение, писма само до тиар 1 партньори, ако искате поръчайте за следващите Х години ние ще произведем, но вие се задължават да ги купите. Това не е начин да правиш бизнес особенно Б2Б, та… Когато Интел пуснат процесор с 4 монитор а поддръжка, имат такъв проект, АМД отново ще са в ситуация на сериозна финансова криза защото колкото и да е малък, ембедед пазара гарантира стабилни, предвиди и и дългосрочни приходи, с доста добра печалба.

Коментари: