ADATA SE800 ext. SSD

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 30.11.2019, 4,522 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


През последните 2-3 години стана изключително модерно да се използват устройства тип SSD, за сметка на застаряващата (отдавна) технология HDD. Не само, че стана модерно, но и стана доста наложително, предвид нуждите от все по-високи скорости на трансфер от/до системното устройство в съвременното PC (домашно, геймърско, всякакво). Постоянно пропадащата цена на този тип устройства неминуемо помогна за все по-ефективното усвояване на SSD-тата от страна на потребителите. Така да се каже, сериозен брой настолни машини вече притежават поне едно SSD (най-често като системен “диск”). И от интериора, нещата започнаха да се случват и по екстериора…

Какво имам предвид? Да, разбира се, че говорим за външните устройства за съхранение на информация. След преминаване от HDD към SSD, на много потребители им се прииска да имат същите нива на скорост и при преносимите си устройства. HDD започна да губи позиции и в този аспект от пазарното си представяне, но едно нещо му помагаше сериозно, поне доскоро. Начините на връзка между самото външно SSD и компютърната машина бяха доста ограничени, предимно USB (било то и 3.0). Предимствата на технологията SSD не се забелязваха особено. Преминаването към USB 3.1 и прочие по-съвременни технологии, обаче, внесоха сериозна промяна в статуквото.

ADATA SE800 е един интересен вариант за демонстрация на това до къде точно сме стигнали що се отнася до комуникацията между външните SSD и настолните и мобилни компютърни системи. Когато предоставим възможност на SSD да се срещне с повишените възможности на USB 3.1 (ще обясним на следващата страница разликите между Gen 1, Gen 2 и т.н.), устройства като ADATA SE800 вече имат способността да са едно много бърза външна памет, която изведнъж да ни предостави нови варианти на употреба.

Да погледнем първо, обаче, към нашият “помощник” – ADATA SE800…Всички страници от статията:

  1. SSD и при външните устройства памет
  2. ADATA SE800
  3. Тестови условия и резултати
  4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , ,Коментари: