TSMC става най-скъпата компания в Азия

В раздел: Новини от на 2.12.2019, 1,609 показвания

 

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, известна като TSMC, скоро стана най-голямата и най-скъпа компания в Азия с пазарна капитализация от над $8,02 трилиона нови тайвански долара, което приблизително се равнява на $262,75 милиарда щатски долара. Ставайки най-голямата азиатска компания, пазарната капитализация на TSMC вече надмина тази на Samsung, за първи път в историята на съществуването на компанията.

Основните причини да станете TSMC това, което е днес, са много. Първо, те предоставят на клиентите си гъвкавост при избора на технологичен възел за производство на силициеви чипове – от последния 7 nm до старите 180 nm. Те имат избор какво искат да използват – нещо по-старо и по-евтино, или нещо по-ново за висока производителност и по-ниска мощност. Освен това компанията TSMC реинвестира голяма част от печалбата си за изследователска и развойна дейност, за да остане конкурентоспособна и да предостави навреме само най-добрите технологии на своите клиенти.

Третата причина да стане най-голямата компания в Азия е, че TSMC изгражда лоялна база на своите клиенти. Независимо дали клиентите искат да използват услугите на компанията само веднъж (за малки тиражи) или в продължение на много години, TSMC предлага гъвкава доставка на всички необходими полупроводници. Клиенти като Apple, HiSilicon и NVIDIA поддържат TSMC да бъде заета и носят печалби, които позволяват на компанията да прави това, което прави най-добре – правейки висококачествени полупроводникови чипове.

Източник: Techpowerup


Етикети:Коментари: