Вече официално Computex 2020 е отложено заради COVID-19

В раздел: Новини от на 25.03.2020, 546 показвания

 

За втори път в историята си Computex, едно от любимите ни събития и водещо изложение за електроника, беше отложено. Преди години (през 2003 г.), то се забави заради епидемията от SARS, но това днес се случи отново, след избухването на пандемията COVID-19. Вместо да бъде анулирано от TAITRA, организаторът на Computex, реши да отложи събитието за по-късно през 2020 г. Първоначално то бе насрочено за юни, но вече официално е преместено за 28 септември. Освен това, то ще продължи само три, вместо обичайните пет дни, като ще бъде закрито на 30 септември.
TAITRA официално съобщи, че тези три дни на Computex ще бъдат споделени със събитието Innovex в зала 2 на изложбения център Taipei Nangang Exhibition Center, за разлика от стандартното разполагане в зала 1 и 2.
Това съкратено време за провеждане на изложението и по-малкото пространство на щандовете са сериозен индикатор, че агенцията очаква по-малък оборот в този момент и вече няколко компании изразиха мнения, че събитието Computex 2020 би трябвало да бъде отменено напълно. Някои компании оповестиха, че все още планират да организират онлайн събитие през юни, като се има предвид, че вече са планирали жизнените цикли на продуктите си, а отлагането на събитието за септември е сериозно закъснение, което вероятно ще компрометира работата им.

 

Източник: Techpowerup


Етикети:Коментари: