Biostar TA990FXE – интересна алтернатива с AMD 990FX

Biostar TA990FXE – интересна алтернатива с AMD 990FX

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 12.11.2012, 12,846 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5С появата на второто поколение процесори AMD FX и тяхното доста по-добро представяне в сравнение с 1-вото поколение Bulldozer се възроди и желанието на потребителите да инвестират в съвременна система базирана на процесор AMD. Тук обаче идва и основният въпрос относно дънната платка – след като AMD не промениха нищо при въвеждането на Vishera и актуалните “Bulldozer-съвместими” дънни платки изискват само ъпдейт на BIOS-а, остава да погледнем (отново) към наличните на IT пазара дънни платки с чипсет 990FX (990X) и да видим какво се предлага. Що се отнася до българският пазар на дънни платки почти нищо ново не може да ни изненада, но от известно време насам един производител се завърна и отново имаме възможността да избираме и от неговите модели. Става дума разбира се за Biostar, а в частност за най-добрият им модел с чипсет AMD 990FX – TA990FXE.

 

Реално погледнато TA990FXE е един от първите модели дънни платки с чипсет AMD 990FX и поддръжка на процесорите Bulldozer. Компнията е причислила тази платка към своите Extreme Series предложения, които се отличават от останалите с някои “по-така” възможности и екстри. Въпреки своята “възраст” TA990FXE е един от вариантите за дънна платка за някой от процесорите AMD Vishera, който вариант е директна конкуренция на големите имена в този бранш. Сега ще отделим няколко страници да ви представим и покажем Biostar TA990FXE – една интересна алтернатива за комбинация с процесор AMD Vishera.Всички страници от статията:

  1. AMD Vishera и възроденият интерес към дънни платки с 990FX
  2. Biostar TA990FXE
  3. BIOS-ът на TA990FXE
  4. TA990FXE и неговият овърклок потенциал
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Ghost // 12.11.2012 в 19:27

    Тъкмо прочетох ревюто , благодарско за което. Едно не ми стана ясно… защо LED Диагностиката е завъртяна, всмисъл .. има ли кутии при които платката стои хоризонтално , или LED-а е напревен просто за да видиш POST кодовете и до там. Но нали пък показва и температурата на процесора… Незнам. Браво на Biostar ,че не се отказаха от пазара и още си пускат готини платки…

Коментари: