Silverstone Argon AR03

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 7.08.2013, 13,629 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Окомплектовката на охладителя съдържа всичко, което ви е необходимо за инсталацията на AR03 върху актуалните процесорни платформи на AMD и Intel:

ar03-08Не е учудващо, че виждаме същите крепежни елементи за AR03, които вече видяхме при AR01. Това няма как да не е така при положение, че основата на двата охладителя е идентична от към начин на закрепване към процесорния сокет или дънната платка (в зависимост на каква платформа инсталирате охладителя).

Съвсем традиционно крепежните елементи за почти всички платформи са комбинация от задна планка и горни крепежни винтове, както и поддържащи планки за съответните сокети на AMD и Intel. Единствено LGA2011 е с малко по-олекотена процедура, като самият сокет е поддържащата основа и единственото, което трябва да направите е да завиете крепежните винтове и върху тях да поставите двете планки, към които реално се захваща охладителя. Общо взето доста познат сценарий, използван при много други конкурентни охладители. В комплекта е добавена и термопаста, както и споменатите 8 анти-вибрационни закрепващи елемента за до два вентилатора.

ar03_installed

Инсталиран охладителя не влиза в “пререкания” със слотовете памет, но при дънна платка с първи слот под формата на PCIe x16 (както е в нашия случай с Gigabyte X79-UD3), този слот става неизползваем заради по-широкият радиаторен блок на охладителя Argon AR03. Това разбира се е вярно при вертикален монтаж на охладителя. При хоризонтален (успореден на графичният ускорител) подобен проблем отсъства.

Слабо място при окомплектовката и на Argon AR03 е наръчника за потребителя. Ако сте запознат с монтажът на такъв тип охладители вероятно всичко ще ви е ясно и без “User Manual”, но ако трябва да разчитате на него ще ви е малко по-сложно в сравнение с указанията на много други модели охладители. Снимките са сравнително ясни и лесно разчитаеми, но текстовото описания определено има нужда да се допълни и да е по-ясно за потребителя.

 Всички страници от статията:

  1. След AR-01 идва и AR-03
  2. Silverstone AR-03
  3. Окомплектовка и инсталация
  4. Тестова методология и хардуер, резултати
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , ,Един коментар

  1. 1 the professor // 25.08.2013 в 16:29

    не мисля, че бързата трансформация на Фурие, товари най много процесора… що не пуснете резултати от SnM и LinX 0.64

Коментари: