Ревю на 23″ LG W2363D 120Hz Full HD 3D-съвместим геймърски монитор

Ревю на 23″ LG W2363D 120Hz Full HD 3D-съвместим геймърски монитор

В раздел: Ревюта от на 29.06.2010, 26,458 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6

«»

Идва ред за началото и на тестовете, като първото нещо, от което ще започнем е какво е положението с backlight bleeding-а при LG W2363D, тъй като това се оказва едно от слабите места при някои от 3D-съвместимите монитори. Става дума за проявата на неравномерно подсветяване на панела, което е най-ясно видимо при изобразяването на плътен тъмен цвят на целия екран при липсата на друга външна светлина. Тук от LG изненадват особено приятно, тъй като почти липсва какъвто и да е проблем с backlight bleeding, защото реално се забелязва съвсем малко по-силно осветяване единствено съвсем близо до ръбовете на панела, което обаче е напълно пренебрежимо както можете да се убедите и от снимката по-горе. Тя е направена на тъмно с цифров фотоапарат настроен да използва много висока светлочувствителност и по-бавна скорост на затвор, за да може да улови разликите в нивото на осветеност по-ясно. Много добро начало в тестовете за LG, но да видим дали то ще продължи и за напред.

Преминаваме към един страничен ефект, който най-често е причинен от Overdrive функцията и който за някои потребители е дразнещ и неприятен за работа в 2D режим. Става дума за “изострянето” на картината при което текстовете например изглеждат с много резки и ясно изразени ръбове, нещо, което както споменах може да е дразнещо за работа. Но от друга страна може да е дори известен плюс, когато говорим за гледане на видео например, тъй като там често изострянето на образа помага, особено ако и видеото не е с Full HD резолюция. Така или иначе при LG няма вариант за изключване на Overdrive функцията при ползване на 2D режим, както можете да направите например при решението на Acer от неговото сервизно меню. Имайте предвид, че деактивирането на Overdrive функцията води до значително увеличаване на сенките в стерео 3D режим, тъй като реакцията на пикселите се забавя понякога дори доста значително. Но тъй като при LG нямате възможност да деактивирате тази функция при желание ще трябва да свикнете с по-голямата рязкост на образа в 2D режим, като на мен лично например това въобще не ми пречи и не ме дразни. Все пак въпрос на лични предпочитания, като ако не знаете за какво говоря в този параграф, то вероятно и на вас подобно нещо няма да ви пречи по никакъв начин… ;)

По отношение на проблема с ghosting/crosstalk или на български сенките, които можете да видите около някои обекти в стерео 3D режим на изобразяване от LG се представят много добре. Наистина ниско ниво на сенки дори в тежки ситуации. В случая на снимката по-горе през едната леща на активните шътър очила 3D Vision на Nvidia можете да видите един от любимите ми тежки видео тестове за ghosting, като при LG резултатите са много добри. Общо взето съизмеримо ниво на сенки с това на Acer GD245HQ.

Налице са и леко прегорели ярки цветове, подобно на Acer, както и малко цветен ghosting, за което основен виновник е Overdrive функцията. Като цяло отново не много по-различни резултати спрямо тези на Acer, макар че по отношение на “прегорелите” цветове от LG може би са с една идея по-добро представяне спрямо Acer, но отново разликата не е толкова съществена.

И докато горните проблеми със сенките в 3D режим обикновено са причинени от висока контрастност на изобразяваните в левия и десен кадър обекти, голямо разделение на обектите за лявото и дясно око, в следствие на негативни последици от Overdrive и т.н., то има и още един вид различни сенки. Става дума за появяващите се само в най-горната част на екрана сенки около обектите, дори останалата част от изображението да не показва никакви проблеми с ghosting/crosstalk. Причината за тези сенки най-често е в следствие на синхронизацията между затвора на очилата и опресняването на картината на екрана, проблем, който все още явно не може да бъде напълно елиминиран. Така че трябва да сте подготвени, че сенките в горната част на екрана отново ще са си там, както и при всички други излезли до сега 3D-съвместими компютърни монитори в комбинация с 3D Vision очилата.Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 5
 5. Page 6


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , , ,3 коментара

 1. 1 LG с 3D LCD монитор и телефон в едно, почти… - Bloody's TechBlog // 29.06.2010 в 22:22

  […] […]

 2. 2 Copo // 30.06.2010 в 18:08

  LG FTW

 3. 3 Ревю на 23″ ASUS VG236HE 120-херцов 3D LCD монитор – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 21:32

  […] последния тест на 3D-съвместим монитор и по-специално LG W2363D изминаха няколко месеца и междувременно на пазара се […]