ASRock X99 Taichi

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 14.10.2016, 10,477 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Платформата LGA2011-3 и прилежащият й чипсет Intel X99 определено може вече да кажем, че е добре позната и няма възможности да ни изненада с кой знае какво. В този ред на мисли може в някаква степен да изключим процесорите Core i7 6800/6850K/6900 и разбира се i7-6960X, които тепърва ще се налагат при HEDT системите, базирани именно на LGA2011-3. Но дори и с тези чипове, Intel пак не създават някакво много сериозно впечатление и интерес у потребителите… за разлика от производителите на дънни платки.

asrock_x99_taichi_box_pcb

При дънните платки е различно, като всеки от по-големите производители винаги е в състояние да покаже нещо ново и интересно за широката IT публика. Факт е, че при LGA2011-3 и Intel X99 въвеждането на нови технологии при дънните платки е доста сложна задача, на фона на всички налични модели, предлагащи се от скоро или не чак толкова скоро. Въпреки това сравнително често ставаме свидетели на появата на нещо “по-така”. Ред този път се пада на ASRock и техният по-различен и интересен поглед чрез Taichi…

ASRock Taichi не е просто поредният модел дънна платка с чипсет X99, която иска да намери своето място при HEDT предложенията с процесор Intel. ASRock Taichi е просто една дънна платка, която иска да направи особено сериозно впечатление при HEDT предложенията с процесор Intel, където освен визия се търсят и висок клас компоненти, съчетани в достатъчно интересен продукт, че да накара най-сериозните и финансово независими потребители да им се прииска да си сменят дънната платка (или да си направят нова X99 машина)…. тук обаче трябва да прекъснем тезата за финансовата ориентация на ASRock Taichi, защото това не е поредната доста скъпа дънна платка за LGA2011-3, дори напротив…Всички страници от статията:

  1. Дънни платки и... дънни платки
  2. ASRock Taichi
  3. Още малко за ASRock Taichi
  4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , , , , ,Коментари: