MSI GE73 Raider RGB 8RF

MSI GE73 Raider RGB 8RF

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 11.07.2018, 4,876 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Още с появата на първите геймърски лаптопи на компанията MSI (защото преди години, MSI не предлагаха само геймърски, но и “нормални” преносими компютри) се видя, че този производител наистина е решил да се фокусира върху предлагането на качествени продукти за геймъри (а и не само). GE73 Raider RGB 8RF е предното доказателство за тези думи. Този модел мобилна система спокойно може да се нарече такава, въпреки по-високото си тегло (спрямо масовката), както и спокойно може да се нарича “Desktop Replacement”, защото GE73 Raider по нищо не отстъпва на масовите предложения от висок клас в десктоп пазара. Но това не е всичко.

Този лаптоп е създаден с идеята да покаже високо ниво на изработка, да покаже на какво е способна компанията MSI, когато трябва да се измисли производителна геймърска мобилна система през 2018 година, да предостави на геймърите възможността да избягат от статичността на десктопа, без с това да загубят възможността за солиден геймплей. В миналото много често сме критикували производителите на лаптопи за тяхното недоглеждане, когато стане дума за охладителната система на един такъв “по-сносен” мобилен компютър, но в случая MSI няма как да заслужат критиката… дори напротив. Множество вентилационни отвори, двойна турбинна система, подпомогната от цели 7 топлинни тръби – всичко това говори за инженерна мисъл, и то доста концентрирана.

Факт е, че ни се искаше GE73 Raider да е малко по-издръжлив от към време на автономна работа, но от MSI вероятно са искали да удържат теглото до 3кг, поради което не виждаме използването на някоя по-“обемна” батерия. И макар час и половина време за геймплей и до 3 часа време за сърфиране и чат да не са чак толкова слаби като показатели, в днешни дни повечето хора ще търсят поне 30% повече “издръжливост”. Затова и по-горе споменахме, че 230W-овия адаптер е (почти) неразделна част от GE73 Raider.

В крайна сметка можем да кажем, че GE73 Raider RGB 8RF е всичко това, което очаквахме да бъде… дори със своята светеща клавиатура и портове USB.

 

Предполагаемата крайноклиентска цена за България е 4099лв с ДДС.Всички страници от статията:

 1. Големи, тежки и масивни преносими компютри
 2. MSI GE73 Raider RGB 8RF
 3. Още за GE73 Raider RGB 8RF
 4. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , ,8 коментара

 1. 1 Сашо // 11.07.2018 в 17:07

  > SSD+HDD, 16 GB RAM

  Това не бих взел за 2000 евро. Поне да бяха сложили чисто голямо ССД и 32ГБ рам.

 2. 2 Гого // 12.07.2018 в 06:43

  “Предполагаемата крайноклиентска цена за България е 4099лв с ДДС.”
  Това за машина конфигурирана на минимум, или на максимум? Защото, ако става въпрос за минималната конфигурация, т.е тъй наречената базова цена, ще си седи по рафтовете на магазина вовеки веков, а ако е за конфигурация максимум, все пак има шанс, някой да реши че си заслужава, може би.

 3. 3 Тодор Богданов (mollov) // 12.07.2018 в 09:38

  Това е цената на конкретната машина :)

 4. 4 Гого // 12.07.2018 в 16:25

  Баце Тоше, не че нещо, ама “тестовата машина е оборудвана почти на макс, нищо не ми говори”. Конкретно е описано “Core i7(като че ли това нещо казва, освен серията към която принадлежи процесора, но в серията има процесори на цена от 250 до 600 долара, примерно) кой от тях е в тестовата машина?), приличните 16 GB RAM, това горе долу става и може човек да си усредни една цена, макар да не е ясно, дали е един модул от 16ГБ или 2Х8ГБ. FHD дисплея е очевидно по-евтиният вариант. За да не напишете “по-евтин”, сте използувани “предназначен повече за игрови цели.” Освен това става ясно, че е със SATA базирано SSD, те. отново по-евтиният и бавен вариант. Но не това е най-важното. Случайно сте забравили да споменете обема му…Така в крайна сметка, като едното нищо ще излезе, че ви е пробутан всъщност базовият, най-орязан и най-кофти въобще вариант в който се предлага МСИ лаптопа, на който му определяте, обаче, цена като за едва ли не машина конфигурирана наистина на макс. Ретропцмания 2 ли виждам в действие?

 5. 5 Тодор Богданов (mollov) // 12.07.2018 в 17:03

  Сега… кажи, наистина, че не си прочел тия редове:

  “Тестовата машина имаше удоволствието да ни предложи Core i7-8750H, комбиниран с 16 GB RAM и приятната комбинация от SSD+HDD (обем съответно 256GB+1TB).”

  Кое, казваш, сме забравили???

 6. 6 Гого // 12.07.2018 в 19:20

  Често да си кажа, точно там под картинката и над общото описание на моделната линия, не очаквах да започва описанието на тестовата машина. Затова четох отдолу под общото описание и по-нататък в представянето. Явно ще трябва да влизам в крак с времето и това описание да не го намирам събрано накуп след общото описание, както между впрочем съм наблюдавал в едни световно неизвестни сайтове като анандтеч и течпауъръп и т.н. ами разхвърляно на различни места, къде отдолу, къде отгоре и така ;)

 7. 7 Гого // 12.07.2018 в 19:21

  *Честно(в по-горния коментар :()

 8. 8 Тодор Богданов (mollov) // 13.07.2018 в 12:15

  Така е, прав си… не е добре да е написано само на едно място… затова и на трета страница, в информацията за охлаждането на лаптопа… и там го пише, после…. и в информацията за нивото на производителността… и там… къде отдолу, къде отгоре… човек трябва да чете по-внимателно, а не просто да “прехвърли набързо” текста и да се чуди за какво да се заяжда ;)