Преглед на Terra Master F4-220 NAS

Преглед на Terra Master F4-220 NAS

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 12.12.2018, 4,353 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Ключови характеристики на Terra Master F4-220

-Intel dual core процесор
-2GB оперативна памет
-Поддръжка на 4 диска с общ капацитет до 48TB
-Поддръжка на достъп за 1000+ потребители
-Поддръжка на множество RAID масиви
-Гаранция: 24 м.
-Цена с включен ДДС: 479 лв.

Terra Master F4-220 използва двуядрен процесор Intel Celeron J1800, с базова тактова честота 2.41GHz и буст честота – 2.58GHz. Той е снабден с 2GB оперативна памет (запоена на дънната платка) и има разширителен слот за допълнителен модул. Според официалните спецификации максималният обем оперативна памет, който поддържа устройството е 4GB.
Terra Master F4-220 има на разположение четири 3.5”/2.5” инчови гнезда за монтиране на дискове (HDD/SSD), като поддържа дискове с капацитет на съхранение до 12TB, което означава, че максималния капацитет на съхранение на устройството е до 48TB. Поддържат се множество RAID конфигурации като: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, JBOD и SINGLE.
Устройството пристига с инсталирани файлов сървър, пощенски сървър, уеб сървър, медиен сървър, отдалечен Rsync сървър, FTP сървър, MySQL сървър, както и разнообразие от сървърни приложения, необходими за нужди на малките бизнес клиенти.
Terra Master F4-220 може да споделя място за съхранение на голям брой потребители, като осигурява достъп до 1000 или повече потребители, който използват RBAC управление и Windows ACL, за да осигури разрешения за достъп въз основа на потребители, потребителски групи и папки.
Също така устройството поддържа SMB, AFP, NFS, ISCSI, FTP, както и други файлови услуги, което улеснява достъпа до файловете и споделянето им.
Terra Master F4-220 предлага и няколко начина за бекъп, като има поддръжка на Time Machine, USB архивиране и Rsync отдалечено архивиране за ефективна защита на данните. Устройството се управлява от приятелски настроена операционна система Terra Master TOS, базирана на Linux.
Мултимедийният сървър, който пристига поддържа протоколите DLNA/UPNP и iTunes, което превръща устройството в домашен медиен сървър.
Също така може да настроите сървъра като персонален облак за съхранение и отдалечено да влизате в него, като той предоставя два вида отдалечени начини за вход: един за TNAS.online и един за DDNS.
Също така поддържа и синхронизация с онлайн облачната услуга Dropbox.
Обърнато е особено внимание и на консумацията на електроенергия. Terra Master F4-220 при пълно натоварване консумира 36W и само 2W в режим на готовност. След като устройството бездейства повече от 10 минути, твърдият диск автоматично влиза в „спящ, режим, което намалява консумацията и удължава работния ресурс на диска.

СпецификацииВсички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Ключови характеристики на Terra Master F4-220
 3. Опаковка и окомплектовка
 4. Поглед отблизо
 5. Инсталация и софтуер
 6. Тестова система и резултати
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , ,Един коментар

 1. 1 tato // 13.12.2018 в 10:32

  Доста добра цена. Имам няколко въпроса.
  С какви дискове и в какъв RAID е тестван?
  Поддържа ли дискове с Power disable?
  Какви са температурите на дисковете при покой/натоварване?
  Вентилаторите как са откъм шум?