Преглед на Terra Master F4-220 NAS

Преглед на Terra Master F4-220 NAS

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 12.12.2018, 4,309 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Поглед отблизо
Terra Master F4-220 изглежда доста добре благодарение на алуминиевият корпус и качественият финиш. Основната централна част на корпуса е масивна, алуминиева, а предния и задния панел са изработени от пластмаса.

На лицевия панел се намират LED индикаторите, превключвателя за захранване и подвижните конзоли/тави, в които се монтират дисковете.
LED индикаторите указват статуса на системата, дисковете, както и достъпа до LAN мрежата.

Тавите за дисковете са номерирани, като номерацията им започва от ляво на дясно (от LED индикаторите). Това трябва да се запомни, защото на самото NAS устройство няма никъде маркировка, коя конзола в кое гнездо трябва да се постави. Също така тавите за дисковете са тънки, пластмасови и нямат ключалки, както и антивибрационни тампони. Едва ли някой ще се изненада, че NAS на това ценово ниво има и някои малки компромиси.

 

Логото на Terra Master е от двете страни на NAS устройството.

 

В долната част на F4-220 са поставени четири гумени крачета и малък етикет.

Всички I/O портове са разположени на задния панел, включително LAN и двата USB порта, заедно със захранващата букса.
Устройството не разполага, с каквато и да е форма на USB порт отпред за бързо копиране, но има софтуер, включен в TOS 3.1, с който позволява да се правят планирани и ръчни резервни копия на външно запомнящо USB устройство, свързано към USB портовете отзад. Terra Master F4-220 разполага с един USB 3 порт и един USB 2 порт. Тъй като устройството няма никакви други директни изходи, различни от LAN, тези USB портове до голяма степен са предназначени за външни устройства за съхранение и поддръжка на WiFi адаптери.
По въпроса за LAN свързаността, ние откриваме един RJ45 гигабитов Ethernet порт (1Gb), което практически е стандарт за всички мрежови устройства, намиращи се в дома или в офиса. Вижда се, че има място за втори LAN порт, който се използва в по-голямата и по-мощна версия на платформата, като поддържа комбиниране на връзките между два LAN порта. Това обаче не е функция, която е подходяща за NAS на средно ниво и отново изглежда, че изборът е направен изначално, за да се поддържа ниско ценово ниво на това устройство.
На задния панел откриваме също и два монтирани охлаждащи вентилатори, които могат да бъдат регулирани автоматично, за да поддържат и контролират в определени граници температурата в Terra Master F4-220.
Устройството се захранва с външен адаптер по подобие на преносимите компютри, което спомага за елиминиране на шума от вграденото захранване.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Ключови характеристики на Terra Master F4-220
 3. Опаковка и окомплектовка
 4. Поглед отблизо
 5. Инсталация и софтуер
 6. Тестова система и резултати
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , ,Един коментар

 1. 1 tato // 13.12.2018 в 10:32

  Доста добра цена. Имам няколко въпроса.
  С какви дискове и в какъв RAID е тестван?
  Поддържа ли дискове с Power disable?
  Какви са температурите на дисковете при покой/натоварване?
  Вентилаторите как са откъм шум?