be quiet! Dark Rock Slim – ревю

be quiet! Dark Rock Slim – ревю

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 9.06.2019, 3,282 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Dark Rock Slim от близък план
bequiet Dark Rock Slim пристигнат в типичната опаковка, която използва bequiet! от години – черна картонена кутия с голямо изображение на продукта в близък план на предната страна.

 

Вътре ще откриете самият охладител и отделна кутия с всички необходими скоби за монтиране. Вентилаторът на Dark Rock Slim идва поставен върху радиатора, но не е монтиран, нещо, което вие ще трябва да направите сами след монтажа на дънната платка.

 


Вътре в кутията на Dark Rock Slim ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да инсталирате охладителя. Това включва кратко печатно ръководства с инструкции (в зависимост от вашия процесор), монтажни скоби (отделени за Intel и AMD в отделни пликове), както и скоби за монтиране на вентилаторите (вторият е опционален и се закупува допълнително). Също така ще откриете и малка спринцовка с термопаста – количеството е предвидено само за еднократен монтаж.
Монтажният комплект за Intel включва поддръжка на дънните платки с цокли LGA 1150 / 1151 / 1155 / 1156 / 1366 / 2011(-3) Square ILM / 2066, а за AMD съответно AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+).


Както при всички останали продукти, bequiet! отделя специално внимание на визията, като компанията работи също толкова усилено и върху оптичния дизайн. Ще кажете – Какво толкова може да се прави по оптичната визия на един охладител? Ами може. Например не особено естетичните краища на топлинните тръби. Именно в тази насока са работили от bequiet!, но не само, защото “с един куршум, са успели да уцелят два заека”. Най-отгоре на радиатора на Dark Rock Slim, е поставена алуминиева плоча с декоративни метални гилзи (скриващи краищата на топлинните тръби), която изпълнява от една страна декоративна функция, а от друга, служи и за насочване на въздушния поток от вентилатора.

Радиаторът е покрит със специално черно, керамично покритие, което, освен че му придава добър вид, но и подобрява допълнително ефективността на охлаждането (според bequiet!). Имайте предвид обаче, че това покритие е много крехко и лесно се драска.

 

Ако погледнете отгоре Dark Rock Slim, ще видите само един черен панел с гравирано на него лого bequiet! в стил “Diamond Cut”.
Радиаторът на Dark Rock Slim разполага с общо 51 охлаждащи алуминиеви ламели (ребра).

На лицевата и задната страна на охлаждащата пита, контура на ламелите е различен с цел подобряване на въздушния поток и намаляване на шума. Например
в задната страна контура на ламелите е вълнообразен. Този дизайн увеличава циркулацията на въздух и допринася за по-висока конвективна ефективност. Вертикално, от двете страни на охлаждащата пита, където ляга вентилатора са поставени гумени ленти (тампони), за да абсорбират вибрациите от вентилатора.


Dark Rock Slim разполага с общо 4 топлинни тръби с диаметър Ф6 mm. Основата на охладителя е гладка, без видими грапавини и е класическа конструкция (топлинните тръби преминават през нея, без да контактуват директно с повърхността на процесора).

 

Над нея има монтиран малък класически алуминиев радиатор, който основно служи за закрепване на монтажната скоба и евентуално за разсейване на някой друг ват топлина.

 

Както вече изяснихме, охладителят Dark Rock Slim пристига с един 120 mm PWM вентилатор Silent Wings 3 – BQ SW3-12025-LF-PWM, който е с дебелина от 25 mm. Както може да се види от етикета му, максималните обороти са 1500 rpm.

Монтажът на Dark Rock Slim е доста лесен и не би трябвало да затрудни и начинаещ потребител. Даже е напълно възможно да се монтира, без да се демонтира дънната платка, стига кутията ви да позволява това – да има отвор на тавата зад процесорния цокъл.
На долното видео е показано визуално упътване за инсталиране на Dark Rock Slim.Всички страници от статията:

 1. Начало
 2. Характеристики
 3. Поглед отблизо
 4. Представяне в тестовете
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: ,2 коментара

 1. 1 Dimcho // 11.06.2019 в 16:23

  тест

 2. 2 Dimcho // 11.06.2019 в 16:24

  Ако беше по-евтин, или поне с повече гаранция на перката, щеше да е значително по-интересен. Иначе е доста красив, но мен лично ми допада и кафявото на Noctua. Ревюто е хубаво, можеше да го опънете и срещу класическото CM 212 Evo (почти на половин цена).