Acer Predator Helios 700: достойният отговор на Alienware Area 51m

Acer Predator Helios 700: достойният отговор на Alienware Area 51m

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 4.07.2019, 2,429 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Конструкция на Helios 700
Predator Helios 700 определено е уникален лаптоп. Той е 17.3 инчов модел и е доста масивен. Дълги години основната критика към лаптопите на Alienware бяха именно големите габарити, но мисля всички производители вече разбраха, че няма как да се помести топ геймърски мобилен хардуер в малък корпус, защото трябва да се охлажда адекватно. Няма да назовавам името на една много известна геймърска марка, която преди години се опита да натъпче топ хардуер в изключително малък (slim) корпус, в резултат на което имаше сериозни проблеми с RMA, защото в рамките на година експлоатация, при по-сериозни натоварвания, лаптопите отлепваха чипове. Съвсем скоро писахме за един наистина покриващ 100% понятието и представата за лаптоп геймърски модел (Acer Predator Triton 500), но независимо от мощния му хардуер, който е най-добър за класа, не може да се сравнява с разглеждания тук десктоп риплейсмънт.

 

Корпусът на Predator Helios 700 е масивен и за неговата изработка е използвана специална пластмаса, със сатенен финиш, под която се крие здрави метално шаси. Това не трябва да учудва никой, защото при такива габарити с такава дебелина на панелите има достатъчно здрави и твърди синтетични материали, които могат да осигурят необходимата якост и не налага непременно използването на метал. Корпусът е черен матов, а капакът е в космическо син цвят с типична форма и атрибути на геймърски лаптоп. На капака, на централно място е разположено логото на Predator в син цвят, а симетрично от двете страни има и две сини ивици. Всички тези елементи са с LED подсветка (синя), която се включва заедно с включването на лаптопа.
Странично в предната част на корпуса, както и в задната част са разположени решетките на отворите за охлаждане, които са в тематичен дизайн, наподобяващ на атрибутите на спортен автомобил. През отворите на предпазните решетки се виждат и оцветени в синьо охлаждащи радиатори от охладителната система на Helios 700.

Acer Predator Helios 700 предлага и една уникална функция, която няма да срещнете в нито една подобна преносима геймърска машина. Благодарение на технология, която компанията е нарекла HyperDrift, клавиатурата позволява да се издърпа напред, плъзгайки се по релса. Това от една страна дава по-голямо удобство при гейминг, а от друга осигурява значително по-добър достъп на охлаждащите вентилатори на лаптопа до околната среда, което драстично променя охлаждането му. Acer твърди, че благодарение на тази технология, може да овърклоквате този върхов мобилен хардуер, с който е натъпкан Helios 700. И вероятно са прави, защото в софтуерното приложение Predator Sence, което се грижи за цялостното управление на лаптопа, в секцията “Overclock”, ще забележите, че след издърпване на клавиатурата и активиране на специалния бутон “Turbo”, лаптопа автоматично се овърклоква на максимално заложения (измежду 4 заложени) профил Extreme, който според Acer повишава производителността с 18% – 20%.
Тази функция е комбинирана и с ефектно RGB осветление в пространството между двата отвора за вентилаторите, което е запълнено с декоративен прозрачен панел.
Но нека погледнем и под “капака” на Acer Predator Helios 700. За целта трябва да се демонтира долния капак на лаптопа.

 

Като го свалима получаваме достъп до батерията, до твърдия диск (HDD), двете SSD устройства, WiFi модула, както и до два от четирите налични слота за RAM. Очевидно от Acer са преценели, че не е необходим пряк достъп до другите два, в което има много резон.

 

 

 

Разглобяването на лаптопа е доста лесно, което сервизните екипи  ще оценят по достойнство.

 

Както може да се предположи, охлаждането на Acer Predator Helios 700 е доста сериозно решение и е изцяло медно. Базирано е на технологията на топлинните тръби, като са използвани общо 5 тръби.

Вентилаторите са специална собствена разработка на Acer – Aeroblade 3D, като това четвъртото поколение на технологията. Характерно за тези вентилатори е, че са с метални витла, със специален профил. Този дизайн увеличава ефективността на вентилатора и намалява шума.

Интерфейси
Acer Predator Helios 700 разполага и със съвременен набор от I/O интерфейси: 2x USB 3.1 Type-C порта, като единия от тях е споделен с Thunderbolt 3, три USB 3.1 порта, HDMI, DisplayPort и Ethernet порт.

 


От лявата страна са разположени аналоговите аудио портове за микрофон и слушалки, два USB 3.1 порта и RG45 LAN порта.

 


От дясната страна се намират един USB 3.1 Type-A и един USB 3.1, както и още един комбиниран USB-3.1 Type C/Thunderbolt 3 порт.

 

От задната страна ще намерите захранващата букса, както и портовете DisplayPort и HDMI.
Малко странно обаче е липсата в този лаптоп на четец за карти памет, при положение, че това е съвсем елементарно и евтино устройство, за което има предостатъчно място на разположение.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Спецификации
  3. Дизайн:конструкция и портове
  4. Дизайн:клавиатура, тракпад и дисплей
  5. Тестове
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: ,Коментарите са забранени.