Acer Predator Helios 700: достойният отговор на Alienware Area 51m

Acer Predator Helios 700: достойният отговор на Alienware Area 51m

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 4.07.2019, 2,427 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Клавиатура и тракпад


Клавиатурата на Helios 700 е пълноразмерна с цифров блок и както вече изяснихме, тя е издърпваща се. Тази функция е наистина използваема, защото клавиатурата на Predator Helios 700 е специално проектирана да бъде максимално полезна на геймърите (за разлика от други подобни лаптопи) и да не се налага използването на външна такава.

Клавиатурата разполага, освен със стандартните бутони за една клавиатура и с функционални такива, на които посредством софтуера Predator Sense, могат да им се присвояват различни функции за бърз достъп. Функционалните бутони са 3 на брой, които са организирани в три банки, всяка от която свети със собствен цвят. По подразбиране, само синята банка пристига с фабрично дефинирани функции, като първия бутон превключва управлението на скоростта на вентилаторите от автоматичен на ръчен режим. Вторият бутон превключва режима на аудио акустичната система от геймърски на стандартен за слушане на музика. Третият бутон е програмиран да превключва “WASD” бутоните от стандартни на MagForce, за което ще стане въпрос в следващите редове. Също така е наличен вече споменатия бутон “Turbo”, който овърклоква лаптопа на максималната фабрично програмирана стойност, стига клавиатурата да е издърпана, иначе позволява само следваща стъпка (съвсем лек) овърклок.
Клавиатурата разполага с ‘WASD’ клавиши, които, за разлика от всички останали модели на пазара, използват различен тип бутони: MagForce. Те самите са доста интересни, защото техния мехънизъм използва линейно аналогово превключване за незабавно задействане при натиск. Това, поне теоретично дава на геймърите незначително увеличение на скоростта на реакция, като им предоставя предимство на виртуалното бойно поле. Този тип бутонен механизъм реагира и сработва при различни нива на натиск и дълбочина, спрямо традиционните мембранни превключватели. Както изяснихме един от трите функционални бутони третира именно тази функця, посредством, който може могновенно да превключите от стандартен тип бутони (подходящ за писане) към MagForce бутони, като софтуера PreadatorSense предоставя възможност да конфигурирате параметрите му на задействане, за да играете според това както са ви най-удобни.
Определено в режим MagForce се забелязва осезателна разликата в начина на сработване на тези бутони в сравнение със стандартните, а ако се опитате да пишете с тях, съвсем резонно бихте се замислили дали клавиатурата ви не се е повредила. За гейминг обаче ситуацията е коренно различна, но все още е твърде рано да се каже дали това нововъведение ще бъде достатъчно, за да се откаже един геймър от външна клавиатура.

 

 

Също така, в комплект към лаптопа пристига и аксесоар от четирите WASD клавиша, боядисани в син цвят, както и специален инструмент за демонтиране така, че да можете да ги персонализирате, ако желаете.
По въпроса за тракпада, няма да си кривим съвестта и ще кажем, че все още няма геймър, който може да бъде убеден да го използва, вместо класическа мишка. Иначе при Predator Helios 700 той е чудесен по отношение на точност и усещане, но за тази цена не се радваме особено много на пластмасовата му матирана повърхност. Практиката сочи, че след време този тип повърхности се износват. Силно се надявахме, че той ще бъде със стъклено покритие, което е много по-устойчиво към износване.
Както вече стана ясно, при издърпване на клавиатурата, панела под нея, на който се намира тракпада, застава под ъгъл. По този начин това е удобна подложка за китките на ръцете ви, но от друга страна има възможност да докоснете тракпада докато играете. Разбира се има предвидена възможност да се изключи, ако играете с външна мишка.
Тук е и мястото да кажем и няколко думи за RGB LED подсветката, тъй като нейното действие е изключително концентрирано върху зоната на клавиатурата. Основният цвят е синият – новият цветови код на Predator – но вие може да го промените на всякакъв друг посредством съответната секция в PredatorSense. Също така при Helios 700 може да задавате независими цветове на различните бутони от клавиатурата, както и да задавате всевъзможни светлинни илюминации. Това обаче, което не обхваща RGB подсветката е бутонът за включване и изключване на лаптопа, който е централно разположен над същинската клавиатура, както и на групата от функционални бутони, включително и бутона “Turbo”.
Също е интересно да се отбележи, че по контура тракпада има синя ивица, която също е с подсветка, но тя не е RGB – свети само в синьо. Единствената опция е или да е включена, или изключена.

Predator Sense

 

 

 

Дисплей
17,3-инчовият дисплей на Acer Predator Helios 700 е ограничен до Full HD (1920 x 1080) резолюция. За някой това може да се стори малко, но пък за толкова малка 4K матрица, би било неоправдано. Скокът до 4K неизбежно би накарал цената да нарасне значително, но пък от друга гледна точка ще е добре за маниаците на висока резолюция.
Дисплеят на Acer Predator Helios 700 има честота на опресняване 144Hz, което го прави чудесна възможност за геймърите, които искат динамичните игри да вървят плавно. Технологията G-SYNC на Nvidia е друга добра функция, която синхронизира скоростта на опресняване на дисплея с честотата на кадрите на видеокартата, за да предотврати неприятното разкъсване на изображението на екрана.
Времето за реакция на IPS матрицата е 3 ms и гарантира, че дисплеят е супер отзивчив и няма да изостава осезателно от действието.
Минималната яркост е 22,6 Lx, a максималната 323 Lx.

1 Lx = 1 cd/m2

22,6 Lx

 

179 Lx

 

323 Lx

При различните нива на яркост, цветовата температура практически се променя от около 6000K до 7000K. Ако се търси точност на цветовете, задължително е необходимо калибриране, защото синият спектър е малко в повече (нещо характерно за LED подсветките).Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Спецификации
  3. Дизайн:конструкция и портове
  4. Дизайн:клавиатура, тракпад и дисплей
  5. Тестове
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: ,Коментарите са забранени.