Ревю на шасито be quiet! Pure Base 500

В раздел: Ревюта от на 5.10.2019, 4,387 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Екстериор
Като се вземе предвид цената на Pure Base 500 и гарантираното високо качество на изработка на be quiet, става ясно, че няма как да очакваме използването на някакви много скъпи материали (характерни за най-високите класове шасита), като например алуминий. От be quiet са подходили прагматично по подобие на шведските си колеги от Fractal design, които са заместили алуминия с пластмаса, която е с имитираща го финиш текстура.


По-голямата част от корпуса на Pure Base 500 е изработен от стоманена ламарина, но предния панел е пластмасов, с приличен финиш, имитиращ валцован алуминий. Страничният панел (прозореца) е прозрачен и е от закалено стъкло, като краищата му са затъмнени, така, че по-голямата част от вашия хардуер ще се вижда, но пък няма да се виждат не особено естетичните вътрешни метални кантове, върху които ляга.

На горния панел (покрива) ще откриете пластмасов капак, който затваря вентилационните отвори, оставяйки само малка част от триъгълни вентилационни отвори в задната си част. Пластмасовият капак е със залепено от вътрешната страна шумоизолационно покритие, същото, което ще откриете от вътрешните страни на десния метален страничен панел и лицевия панел.

 

Под капака се намират отворите за вентилатори и ако решите да ги запълните с вентилатори, към комплекта пристига фин мрежест филтър-капак, който позволява на въздушния поток да излиза навън, но предотвратява попадането на прах. Закрепването е магнитно. С него, по никакъв начин не се нарушава естетиката на кутията, така че спокойно може да махнете пластмасовия капак, даже ако не монтирате вентилатори.

be quiet! Pure Base 500 е кутия тип “кула” със стандартно вътрешно разположение на компонентите. Въздушният поток е също стандартно конфигуриран – отпред се вкарва свеж въздушен поток, а отзад се изкарва вече топлия въздух. 

 

 

Шасито пристига заводски с два предварително монтирани 140 mm вентилатора от серията Pure Wings 2. Вентилаторите са 3-пинови, което означава, че не са PWM, а се управляват с напрежение. Това общо взето е без особено значение, тъй като и на максимални обороти са достатъчно тихи и предимството на PWM регулирането не може да бъде използвано. Захранващото им напрежение е от 5V до 12V. Разбира се, ако ви е необходим по-голям въздушен поток, може да инсталирате два допълнителни 140/120 mm вентилатора. Въздухът за тях се засмуква през малък правоъгълен отвор под предния лицев панел и през вентилираните му страници. Тези странични секции и долния правоъгълен отвор са със самостоятелни прахови филтри, което премахва необходимостта от масовото решение (познато от множество подобни кутии, включително и модели на be quiet!), а именно поставянето на централен прахов филтър зад панела, директно монтиран към шасито, където са отворите за фронталните вентилатори. Отзад, на задния панел на кутията нищо интересно не може да се види, освен монтажната скоба за захранването и отвора за маската на задния I/O панел на дънната платка. Няма предвидена възможност за вертикално монтиране на разширителни карти (например видеокарта). Стандартното гнездо за вентилатор идва запълнено с фабрично монтиран 140 mm изкарващ вентилатор. На горния панел има място за монтиране на три 120 mm или два 140 mm изкарващи вентилатора, което означава, че максималният капацитет на вентилаторите за Pure Base 500 е шест броя.

 

 

Дъното на кутията е доста добре вентилирано, но няма предвидени гнезда за допълнителни вентилатори. Добро впечатление прави, че на цялото дъно на кутията е разположен прахов филтър, който се издърпва от предната ѝ страна, което много улеснява достъпа. Друг положителен елемент в долната част на шасито са краката (стъпките), които са с гумени подложки.

 

Достъпът до контролния I/O панел на шасито е удобен, тъй като той е разположен отгоре, над фронталния панел. Той е доста семпъл и включва само Power бутон, който е и LED индикатор, два USB 3.0 порта и аналогови аудио портове (3.5 mm жакове) за слушалки и микрофон. Липсват само USB 3.1 Type-C порт, Reset бутон и HDD LED индикатор.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Екстериор
  3. Интериор
  4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,Коментари: