Ревю на шасито be quiet! Pure Base 500

В раздел: Ревюта от на 5.10.2019, 4,388 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Интериор

 

 

 

Механизма на закрепване на металния страничен панел е стандартен – с жлебове и два винта, от към задния панел. Закаленото стъкло използва четири гумени тампона с проходен отвор, където се завиват затягащите болтове. Съвсем проста конструкция, която работи добре.

 

 

Вътре подредбата е стандартна и доста изчистена. Захранването на be quiet! Pure Base 500 е с долен монтаж (на пода на кутията). Цялата долна част, където се монтира захранването е отделена чрез тунел с перфорация от горната страна (да не се нарушава вентилацията), като с него се скриват всички кабели.
Таблата на дънната платка разполага с предварително монтирани дистанционери за дънната платка, като в средата има монтиран щифт на мястото на един от дистанционерите, което помага за първоначално задържане на дънната платка при монтаж. Клирънсите за монтиране на CPU охладители и графични карти са съответно 190 mm и 369 mm, които са достатъчни дори за висок клас хардуер. От дясната страна на тавата за дънната платка има вертикална планка с предвидени две гнезда за монтиране на 2.5″ SSD устройства.

 

От другата страна на Pure Base 500, ще намерите друга, но хоризонтална планка за монтиране на още две 2.5″ SSD устройства, която се монтира напряко на отвора на тавата, зад процесорния цокъл. За монтажа и демонтаж, на различните компоненти (с изключение на дънната платка и захранването) не са необходими никакви специални инструменти, като отвертка например, защото винтовете са направени да се отвиват и завиват на ръка. Захранването се монтира с помощта на специален фланец и има предвидени няколко гумени подложки за елиминиране на вибрациите.

 

По продължение на захранването в хоризонтална посока (в самия тунел), в предната част на кутията се намира HDD касета, която е с две 3.5″ гнезда и монтирани антивибрационни гумени тампони. Касетата може да се демонтира, ако нямате твърди дискове и няма да я използвате, или просто да я преместите по посока към захранването, ако ще монтирате воден радиатор в предната част и ви пречи. Кабелният мениджмънт на Pure Base 500 е добър, като има множество отвори за аранжиране на кабелите, но са без предпазни гумени рингове. Разстоянието между десния страничен панел и тавата на дънната платка е 24 mm, което е приличен клирънс. Предвидени са доста метални бримки за закрепване на кабелите, като фабрично шасито пристига с четири предварително монтирани и инсталирани кабелни връзки от велкро.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Екстериор
  3. Интериор
  4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,Коментари: