Ревю на ултрабук Acer Swift 3 (SF314-55)

Ревю на ултрабук Acer Swift 3 (SF314-55)

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 27.11.2019, 1,612 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Портове
Приятно впечатление прави, че Swift 3 SF314-55 е много добре оборудван с I/O портове.

 

 

От лявата страна можете да видите един от двата порта USB3.1 Type-A (Gen. 1), четец на SD карти и жак за слушалки.

 

Вдясно се намира другият USB Type-A порт, HDMI порта, USB3.1 Type-C (Gen. 1) порта и захранващата букса.

Звук
Едва ли накой очаква от ултрапреносим лаптоп някакви особени акустични способности, но независимо от това, звукът трябва да е силен, ясен и чист (без изкривявания). Високоговорителите на Acer Swift 3 (SF314-55) звучат тихо и приглушено и това няма как да е по-различно, при положение, че са с класическо разположение от долната страна на корпуса. Всъщност това е и най-сериозния недостатък, който открихме на този ултрабук.

Производителност на системата за съхранение
Както вече изяснихме по-нагоре, нашата тестова бройка Swift 3 (SF314-55), която ни предостави Acer, беше инженерен образец, който беше оборудвана с 256 GB NVMe SSD устройство от Kingston.

 

Доколкото разбрахме търговските бройки ще започват с вариант от 256 GB, така че вероятно и скоростите на запис при тях ще са значително по-високи от този тестов образец.

 

 

Общата производителност на цялата система, може да се обобщи от долния резултат в теста PCMark 10

 

Батерия
Батерията на Swift 3 е с капацитет от 50.7 Wh и тя остава непроменена за всички модели. При максимална яркост, лаптопа успява да постигне в PCMark 10 около 8 часа и половина автономна работа при гледане на видео и офис приложения. При намаляване на яркостта на дисплея на половина, времето се увеличава с малко повече от час и половина и достига 10+ часа, което е нещо като стандарт за съвременен ултрабук.

Температури и комфорт
При максимално натоварване на процесора, пакетната CPU температура не надминава 76-77C при продължителна работа. Вентилаторът на охладителя върти на максимални обороти, но едвам се чува, за което Acer могат да получат само адмирации, защото машината остава изключително тиха при всякакъв тип натоварвания. Разбира се, нашият процесор беше доста слаб, така че остава открит въпроса какво ще е поведението с някой по-мощен модел. Също така не сме тествали каква ще е ситуацията при 3D гейминг, тъй като нашият тестов образец беше оборудван с графична карта NVIDIA GeForce MX 150, защото считаме, че този хардуер е твърде несериозен за такава цел, а и такова приложение е извън таргета, на който и да е ултрабук.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Характеристики
  3. Дизайн, сглобка и представяне
  4. Дизайн, сглобка и представяне - продължение
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , ,Коментари: