MSI K9A Platinum – AM2 AMD дънна платка

MSI K9A Platinum – AM2 AMD дънна платка

В раздел: Ревюта от на 27.07.2006, 15,636 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5

«»

Разбрахме, че Core 2 Duo (Conroe) процесорите на Intel ще са доста високопроизводителни, но все още те не са достъпни на пазара, още повече, че и дъната за тях са трудно откриваеми и с доста висока цена. Междувременно от AMD намалиха цените значително, което отново прави техните процесори ценово по-изгодни… особено новата AM2 платформа ;)

И след като съвсем наскоро разглеждахме MSI K9N Platinum дънна платка и тя се оказа един доста добър продукт, макар и с леки забележки. Под леки забележки имам в предвид най-вече проблемът с подаване на по-високо напрежение (над +0,2V) на процесора, който за съжаление все още не е решен. По този случай обръщаме внимание на другия интересен продукт, този път на базата на ATI чипсет (CrossFire Xpress 3200), на компанията MSI, който се очертава като сравнително достъпно дъно с добри възможности за овърклок. Дали е така предстои да разберем след малко…

Поглед отблизо
Бърз поглед върху изпълнението и окомплектовката на дъното.


Стандартно изпълнение за MSI, в стила в който свикнахме да виждаме техните продукти още с появата на K8 серията дънни платки. Закръглените кабели за IDE устройства и за флопито, планката с диагностичната LED-базирана система за грешки са типични аксесоари за по-високия клас дъна на компанията. Самата платка е в типичния “моден” напоследък черен цвят, макар че мненията в негова защита и срещу него са почти 50 на 50% от страна на потребителите.
Виждаме и че тук планката придържаща охладителя за процесора от долната страна на платката е пластмасова, при K9N Platinum беше използвана метална такава…


Сред конекторите в задната част на дъното се откроява наличието на цифров оптичен и коаксиален аудио изход, както и на Firewire порт и двата гигабитови мрежови контролера.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.