Biostar A75MG – евтина платка за AMD Llano

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 2.08.2012, 13,528 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5Платформата Socket FM1 направи нещо, което AMD експериментираха за първи път – разграничаване на продуктовите линии процесори и разделяне на по-бързите десктоп чипове от по-масовите варианти с вградено графично ядро. Тази стъпка създаде доста неприятни реакции от страна на потребителите, които може би искаха комбиниране на чиповете Bulldozer с доста приличното вградено ядро на Llano (в стил на процесорите Sandy Bridge и Ivy Bridge на Intel), но така или иначе не получиха желаното. Така платформата Socket FM1 се превърна в единственият (поне засега) вариант да използвате вградената в процесорите Llano графика и да изградите една прилична машина, способна да подкара дори съвременни 3D заглавия.

Изборът на дънна платка за Socket FM1 не е чак толкова трудна задача, като потребители търсещи добрата цена без претенции за овърклокърски възможности и прекомерна добавена функционалност са може би основната част от използващите тази платформа. При наличието на два основни чипсета за процесорите Llano, изборът на A55 FCH пред A75 FCH би трябвало да е продиктуван единствено от ценови съображения. Когато обаче имаме на разположение дънна платка с А75 и цена, почти доближаваща се до средната цена за модели с А55, загубата на SATA 6 GBps и USB3.0 вече не е чак толкова оправдано.

Съвсем наскоро на българският пазар се завърна един производител на дънни платки, който за известно време отсъства от IT пазара в България. Сега посредством официалният вносител ARGUS Computers отново имаме добре известният производител Biostar, специализиран в дизайн, производство и предлагане на дънни платки. Макар много добре знаем, че Biostar са способни да произвеждат доста сериозни модели платки (като например добре познатите TSeries модели), компанията предлага и по-бюджетно ориентирани модели, като например предназначената за Socket FM1 платка A75MG. В този материал ще обърнем внимание на това какво могат да ни предложат от Biostar за процесори Llano, базирано на чипсет A75 FCH и по-важното – предлагащо се на много атрактивна цена.Всички страници от статията:

  1. Biostar отново на IT пазара в BG
  2. Biostar A75MG
  3. BIOS, възможности за настройка.
  4. Тестове за стабилност
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , , , ,Коментари: