Biostar A75MG – евтина платка за AMD Llano

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 2.08.2012, 13,475 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Вече стана дума, че ниският клас дънни платки не предлагат кой знае какви настройки за допълнителна оптимизация, но при тях така или иначе не се търси точно това. По-голяма важност има стабилността по време на работа, както и издръжливостта в по-продължителен период на употреба. Макар че няма как да извършим 6-месечен продължителен тест с тази платка, за няколкото дни с нея успяхме да разберем доста за нейната стабилност. Освен няколкото дни нормална работа на платката, проведохме и 72 часов продължителен тест при пълна натовареност. За целта използвахме външен графичен ускорител Radeon HD7970 и стартирахме непрекъснато въртене на теста Unigine Heaven Benchmark.

Както добре се вижда, използван бе процесор A6-3650, който наред с A8-3850 е със 100W TDP и вероятно е от най-бързите процесори Llano, които си заслужава да се поставят на тази дънна платка. Паметта бе настроена на максималния множител за работа при 1866 MHz (както вече стана дума, A75MG не поддържа XMP, но пък може да го чете, така че ще трябва да настроите сами стойностите), а процесорът работеше при автоматично зададените 1.375V. Както обаче се видя на предишната страница, повечето от процесорите Llano нямат нужда от подобно високо напрежение за работа при номинална честота и понижаването на Vcore е много смислен ход. За целите на 72ч тест обаче задържахме A6-3650 на високата стойност на Vcore.

С две думи казано – системата премина тези 72ч постоянно върхово натоварване без нито един проблем. Не се получи ситуация нито с прегряващ чипсет, нито с прегряваща схема на процесорно захранване. В последствие повторихме този тест и с вграденият графичен ускорител (естествено, при по-ниски графични настройки) и стабилността отново бе на много добро ниво без изненади.Всички страници от статията:

  1. Biostar отново на IT пазара в BG
  2. Biostar A75MG
  3. BIOS, възможности за настройка.
  4. Тестове за стабилност
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , , , ,Коментари: