Захранвания Super Flower Leadex II 80Plus Gold – част 2

Захранвания Super Flower Leadex II 80Plus Gold – част 2

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 24.04.2019, 3,345 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


 

Както вече стана въпрос в първата част на статията, платформата на захранванията Leadex на Super Flower е много популярна сред ентусиастите, и въпреки че тя съществува от доста време, тя все още е много силно конкурентна. Разбира се колкото и да е добро едно нещо, след време се налага да бъде обновено, така че съвсем логично се появи нейното второ издание Leadex II, която е подобрена платформа.
Семейството Leadex II се състои от пет модела, различаващи се по своята мощност, които са с променлива ефективност в зависимост от входното им напрежение. Действителните мощности остават непроменени, но рейтингът на ефективността се променя в зависимост от стойността на входното напрежение и е по-висок при 230 Vac, отколкото при 115 Vac. И така, при 230 Vac има 92% ефективност, а при 115 Vac тя е 90%. За нас като европейски потребители, това означава подобрена ефективност с 2% спрямо класическата Leadex платформа.
Захранванията от серията Leadex II имат и два нови сертификата, освен сертификата 80 PLUS Gold, които се основават на далеч по-усъвършенствана методология, която не само измерва ефективността, но и цялостния шум на PSU. Това са сертификатите ETA (за ефективност) и LAMBDA (за шум) и се предоставят от Cybenetics Labs, която е новосъздадена компания, опитваща се да наруши монопола на програмата 80PLUS на Ecova.
Захранванията, представители на Leadex II 80Plus Gold платформата, който ще разгледаме в тази част на обзора са моделите Super Flower Leadex II SF-750F14EG и SF-650F14EG, които са съответно с мощности 750 W и 650 W.Всички страници от статията:

  1. Leadex II
  2. Спецификации
  3. Екстериор
  4. Интериор
  5. Тестови резултати
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , ,Коментарите са забранени.