Захранвания Super Flower Leadex II 80Plus Gold – част 2

Захранвания Super Flower Leadex II 80Plus Gold – част 2

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 24.04.2019, 3,019 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6Интериор

На пръв поглед тук нещата изглеждат непроменени спрямо първата ревизия на платформата. PCB разположението на компонентите е идентично. Отново прави впечатление използването на най-висококачествена компонентна база. Входните, високоволтови електролитни кондензатори отново са на Nippon chemi-con или на Nichicon.
В нисковолтовата част отново се използват електролитни кондензатори и полимерни (в DC-DC регулаторите) на Nippon chemi-con. Единствено на платката с терминалите за модулните кабели наред с полимерните кондензатори на Nippon chemi-con се срещат и електролитни кондензатори на Teapo.
За управлението на APFC блока, отново е използван контролера NCP1653A на “ON Semi”, както и LLC контролерът отново се управлява от ASIC чипа с маркировка AA9013.
Невидимите за просто око касаят промени в мониторинга, заради добавяне на двете допълнителни защити (има известни разлики в допълнителната платка за мониторинг), както и в силовите компоненти – използваните MOSFET транзистори, които осигуряват малко по-добра ефективност.
Вентилаторът е 135 mm производство на Globe Fan – S1352512H, който също е останал непроменен.Всички страници от статията:

  1. Leadex II
  2. Спецификации
  3. Екстериор
  4. Интериор
  5. Тестови резултати
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , ,Коментарите са забранени.