Tenda Powerline Kit AV200 – ревю

Tenda Powerline Kit AV200 – ревю

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 11.05.2019, 3,864 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


 

С тази статия ще продължим разглеждането на така наречените Powerline устройства, предназначени за изграждане на домашни (или за малки офиси) LAN мрежи, които използват като физически слой, електрозахранващите кабели. Това е доста удобно, защото спестяват една не особено лека и приятна задача от окабеляване на жилището или офиса. Разбира се и този начин си има предимства, недостатъци и ограничения и не може да се сравнява със производителността на стандартна гигабитова локална мрежа. Именно поради тази причина, не е особено подходящ за приложения изискващи високи скоростти на достъп до локалните ресурси. От друга страна Powerline функционалността, ако се комбинира с WiFi функция, може да предложи една отлична гъвкавост, която биха оценили болшинството обикновени домашни потребители.
Миналата година разгледахме един комплект на D-Link, който предлагаше два Powerline адаптера (трансмитери/екстендъри), като единият от тях беше с добавена и WiFi функция. В тази статия ще рагледаме един аналогичен на него комплект, който предлага Tenda.
Комплектът е обозначен като “300Mbps AV200 WiFi Powerline Extender Starter Kit” и по същество съдържа в себе си адаптерите Tenda P200 и Tenda PW201A, като последния е с добавен WiFi модул. Тези адаптери, както и другите подобни модели се предлагат и поотделно, но Tenda са решили да пуснат подобен комплект, за да опростят задачата на потребителите лаици, на които ще им е необходимо доста време за четене на неразбираема терминология, за да могат да подберат това, което им трябва и не е сигурно, че ще се справят. Освен това при подобни комплекти и цената е по-ниска, отколкото ако се купят отделни устройства. Tenda 300Mbps AV200 WiFi Powerline Extender Starter Kit може да се намери на пазара за около 90 лв.

 

Той използва съществуващите електрически кабели в дома ви, за да изгради жична и високоскоростна 300Mbps безжична мрежа с минимални усилия и разходи без пробиване и без окабеляване. Разширява вашата мрежа до всеки ъгъл на дома ви и ефективно решава проблема с дебелите стени. Съвместим е със стандартите Homeplug AV и IEEE802.11n, като този Powerline комплект може да превърне всеки електрически контакт в безжична мрежа за достъп на компютри, смартфони, геймърски конзоли и други устройства, поддържащи WiFi. В комплекта “300Mbps AV200 WiFi Powerline Extender Starter Kit”, освен двете устройства ще намерите два LAN патч кабела и кратко печатно ръководство за бързо инсталиране. Друго не ви е необходимо, защото устройствата PowerLine имат истинска Plug in Play функционалност, която не изисква нищо друго, освен да свържете едното устройство към свободен LAN порт на вашия рутер и да го включите в близкия мрежов контакт, а другото да поставите навсякъде във вашия дом (разбира се да го включите в електрически контакт), където искате да разширите вашата мрежа.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Отличителни черти и спецификации
  3. Инсталиране и фърмуер
  4. Тестове и финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.