D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 22.03.2018, 8,176 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Понастоящем безжичните мрежи и интернет са се превърнали в част от нашия живот и голяма част от хората разполагат с безжични мрежи в домовете си. Още повече, че крупните интернет доставчици у нас предоставят безвъзмездно за ползване от клиентите си безжични WiFi рутери при подписване на договор за доставка на интернет. Проблемът обаче е, че това са бюджетни устройства с ограничени функционални възможности и сравнително малко покритие, особено когато трябва да преодоляват прегради, като например стени. В резултат на това не са рядкост случаите, когато не успяват да осигурят достатъчно качествен сигнал навсякъде във вашето жилище. Тези досадни мъртви Wi-Fi зони! Сигурен съм, че всички сте изпадали в подобна неприятна ситуация, когато просто не можете да получите стабилен Wi-Fi сигнал. Тези моменти, в които за кратко получавате слаб Wi-Fi сигнал, след което изчезва, са най-досадни и най-дразнещи! Обикновено, когато имате безжичен рутер само с една антена, почти сигурно е, че имате и мъртви Wi-Fi зони, независимо от местоположението му. Какво може да се направи в подобна ситуация? Ето какви са вашите възможности: Плащате някаква сума за по-голяма безжична антена на рутера ви, ако е заменяема (при евтините устройства в повечето случаи не е) и се надявате, че ще ви свърши работата; Плащате поне още 100 лв. за нов безжичен рутер, който пристига с 3 антени и отново се надявате, че ще ви свърши работа; А какво ще кажете за рутер с 6 или 8 антени и цени започващи над 300 лв.? Не знам за вас, но на мен ми е трудно да оправдая такава инвестиция за WiFi рутер, независимо колко антени има, освен ако нямам някакви по-специални изисквания, които да използват по-пълноценно неговите възможности.

И така, технологията Powerline ви дава нов начин за решаване на проблема с мъртвите зони, или с разширяване на обхвата на вашата кабелна мрежа LAN .

На фона на широкото разпространение на WiFi мрежите, сигурно ви звучи твърде старомодна технологията PowerLine (известна още като HomePlug), която използва медното окабеляване на електрическата мрежа? Но ще сбъркате. Да, Wi-Fi е удобна и бърза безжична технология–стандарта 802.11n е широко разпространен, а най-новите рутери от клас 802.11ac обещават дори скорост на връзката до 1300Mb/s. От друга страна, обаче, тя не може да съчетае тази простота и надеждност, която предлага PowerLine технологията. Но все пак трябва да знаем, че технологията PowerLine не е предназначена да замени WiFi, просто да е едно добро допълнение към нея.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Какво е PowerLine?
 3. D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV
 4. Спецификации на продукта
 5. Поглед отблизо
 6. Впечатления и тестове
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , ,4 коментара

 1. 1 VLADO // 25.03.2018 в 10:38

  Дали инсталацията е читава е единия фактор това да работи. Какви смущения вървят по нея обаче другия, който не сте отчели. Да не стане така, че като се включи климатика или съседа прахосмукачаката и скоростта пада на половина ;)

 2. 2 светльо // 26.03.2018 в 10:32

  Пробвах компекта без WiFi, връзката между двата адаптера става за няколко секунди
  Електромрежата на апартамента където тествах е лоша, за сравнение на Линксис му трябват 30сек за връзка, Азъс изобщо не тръгна.

  Явно чипсета и изпълнението са сполучливи

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 26.03.2018 в 11:28

  @VLADO
  Няма как да се отчетат. Иначе си напълно прав, че не знаем на комшията колко са му изправни електроуредите или колко качествни. Факт е обаче, че вече една седмица работното ми PC в офиса е включено посредством този комплект (за пробата, ) и досега нямам грам проблем, което ме обнадеждава.

 4. 4 Жоро // 27.03.2018 в 10:51

  Перфектно работи пробвал две различни марки , просто включваш и забравяш , даже един е в кухнята другия в хола на различни бушони и си работят.Всеки контакт преди електромера става точка да достъп.
  Не съм забелязал да се влияе от включването на какъвто и да е било уред бил той в къщи или в комшията.

Коментари: