Компактно, но сериозно геймърско оръжие от Acer: Predator Triton 500

Компактно, но сериозно геймърско оръжие от Acer: Predator Triton 500

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 31.05.2019, 5,431 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Корпус
Triton 500 впечатлява дори от пръв поглед.

 

Ще започнем с изключително тънката рамка на дисплея, която намалява размера на корпуса до 359 x 255 mm. Това не само прави устройството да изглежда по-добре, но и по-лесно за носене. Това е и единствения елемент, за който е използвана пластмаса. Цената, която обаче плащате за това е относително намалената стабилност на капака на лаптопа срещу огъване – болка, от която страдат много съвременни ноутбуци.

 

 

От гледна точка на теглото, Triton 500 тежи само 2.14 кг, което е отлично постижение за геймърски лаптоп (а и спрямо доста стандартни лаптопи) и известно облекчение за ръцете ви.

 

 

Прави силно впечатление, че “загуба на тегло” има и захранващият външен адаптор. Няма и бегъл спомен от познатата ни “тухла” от геймърските модели лаптопи. При Triton 500, адаптера е производство на Chicony и за доставяната мощност от 180 W е изключително компактен. Независимо, че бяхме скептично настроени към подобно малогабаритно решени, се оказа, че се справя прекрасно и не загрява притеснително много.
По отношение на изработката на Triton 500 не се забелязват и наченки на някакви недостатъци и тя печели всякакви суперлативи. Преходите между повечето повърхности са ненатрапчиви и невидими. Благодарение на използването на метал (алуминий и магнезий), Triton 500 изглежда много висококачествен и скъп продукт.

 

 

Капакът на дисплея има доста голям ход и позволява да бъде отворен до 180°. Елегантният и в същото време фин дизайн също печели много адмирации. Традиционният червен цветови код на Predator, вече е променен при Triton 500 със син. Вероятно от Acer се стремят да запазят своята уникалност и разпознаваемост на Predator продуктите и да ги отделят от вече масово експлоатирания червен цвят от всички производители. При Triton 500, Acer явно са се отказали от всякакви “крещящи” цветови комбинации, които принципно съпътстват геймърските продукти.

Всичко е много дискретно и външно цветовите и светлинни ефекти се свеждат до тънката синя граница около логото на Predator с LED подсветка, разположено на капака на лаптопа и оцветените в синьо охлаждащи радиатори, които се забелязват през големите отвори на охлаждащите решетки от задната страна на корпуса.

 

Разбира се, когато отворите лаптопа, Triton 500 разкрива своята истинска геймърска природа със зоните на стрелките и “WASD” бутоните, които са подчертани странично с лек син цвят и изпъкват над останалите, както при изгасена, така и при включена подсветка на клавиатурата, която по подразбиране, както вече се досещате е синя.Всички страници от статията:

  1. Начало
  2. Характеристики
  3. Конструкция и хардуер
  4. Конструкция и хардуер - продължение
  5. Тестови резултати
  6. Шум, консумация, температура и батерия
  7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.