ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 4.07.2012, 14,283 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Последното поколение графични ускорители на AMD вдъхна нов живот на високия клас геймърски решения, като увеличението на производителността бе повече от достатъчно, че в комбинация с нововъведенията при енергоспестяването и понижената консумация да създаде една добра предпоставка за ъпгрейд на графичната подсистема на геймърската машина. Вариантите за закупуване на Radeon HD7970 или HD7950 не са един или два, но за щастие нереферентните предложения определено превъзхождат “оригиналните стандартни” платки, които AMD предложиха с официалния анонс на моделната линия Radeon HD7900. Както и да го погледнем, оригиналния дизайн на AMD за пореден път изневерява на желанията на потребителите и предлага едно доста неефективно охлаждащо решение, което освен всичко друго е доста неприятно за слушане, когато графичната карта е в натоварен 3D режим.

Ясно е, че идеята да забравим за референтните предложения и да се насочим към нещо “нереферентно” е повече от добра. Но тук идва големият въпрос – коя точно нереферентна карта? И тук за щастие има не едно или две сполучливи предложения, които определено можем да кажем, че са нещо повече спрямо стандартната версия на AMD. Едно от тези сполучливи решения несъмнено е модификацията на ASUS, базирана на охладител DirectCU II. Картата с моделно име ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP е едно от малкото нерефернтни карти, която притежава охладител, познат вече от много други предходни графични ускорители на същата марка. С появата на Radeon HD7970 DCII TOP от ASUS се опитват не само да ни предложат едно много тихо графично решение, но и фабрично завишени работни честоти, които да отделят този ASUS от останалите референтно клокнати HD7970. Да видим какво са сътворили от ASUS с версията DC II TOP.Всички страници от статията:

 1. Нереферентните графични карти Radeon HD7970
 2. ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP
 3. Колко TOP е HD7970 DCII TOP?
 4. Овърклокинг и работна температура на HD7970 DCII TOP
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,2 коментара

 1. 1 Радо // 04.07.2012 в 15:58

  Идеята с отличията е хубава, но може би трябва да направите един етикет за статиите за такива продукти и лесен за намиране линк към него. Така когато човек тръгне на пазар и търси нещо добро ще може лесно да разгледа вашите препоръки. Надявам се само да не ги давате “по милост” :)

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 04.07.2012 в 16:25

  Интересна идея, ще помислим над този вариант. И “отличията” се дават само по заслуги, без “по милост” и по “маркетингови съображения” :) Факт е, че са нещо субективно и съм сигурен, че не винаги ще има пълно читателско съгласие с нашата преценка :)

Коментари: