ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 4.07.2012, 14,224 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Резултати от тестове в 3D игри не присъстват в тази статия, като постижения на Radeon HD7970 при 1000 MHz честота на GPU можете да видите в статията за GeForce GTX680.

В крайна сметка можем да заключим, че от ASUS са свършили една много добра работа при създаването на HD7970 DirectCU II TOP. Това несъмнено е една изцяло ориентирана към сериозният овърклок графична карта, а компромиси са правени единствено с номиналната честота, на която работят ядрото и паметта (спокойно можеха да са доста по-високи). Ако трябва да направим едно обобщение на най-важните и значими моменти около HD7970 DCII TOP, то те са:

Плюсове:

 • Солидна изработка и компонентна база
 • Солидно захранване към процесора
 • Много удачен избор с цел овърклок
 • Много добър и ефективен охладител

Минуси:

 • не превъзхожда с нищо HD7970 DirectCU II
 • по-висока цена от на повечето конкуренти

Определено това е една от най-сериозните графични карти, които трябва да ви привличат вниманието, ако търсите една сериозна и стабилна 3D карта с ядро Tahiti XT, която имате намерение да овърклоквате. Честно казано не виждам особен смисъл да се купува HD7970 DCII TOP с цел работа на номинални честоти – това определено е лишено от здрав разум. В този случай можете да си вземете “не-TOP” варианта (една идея по-евтин), на който с мърдането на един слайдър да получите желаните 1000 MHz работна честота на ядрото (ако изобщо ви е необходима). Не можем да не отчетем качествената изработка и подбор на компоненти, които са важни независимо дали ще клоквате или не. Те по-скоро са предпоставка за дълги дни и седмици стабилен геймплей. А и с този охладител, едва ли ще обръщате внимание на работата на самата карта.

ASUS HD7970 DCII TOP може да е малко по-голям от конкурентите, може да е малко по-скъп от конкурентите, но със сигурност е и по-солиден от тях, както и предлага една по-добра компонентна база за целите на по-сериозните овърклокъри, които доста бързо ще премахнат стандартния охладител и ще го заменят с (поне) воден блок или нещо по-сериозно. От друга страна, ако можете да издържите на повишеното ниво на шум, стандартният въздушен охладител е доста способен и сам по себе си.

Със своите качества и възможности ASUS HD7970 DirectCU II TOP получава нашето сребърно отличие “Силно препоръчано от HardwareBG.com”.Всички страници от статията:

 1. Нереферентните графични карти Radeon HD7970
 2. ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP
 3. Колко TOP е HD7970 DCII TOP?
 4. Овърклокинг и работна температура на HD7970 DCII TOP
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,2 коментара

 1. 1 Радо // 04.07.2012 в 15:58

  Идеята с отличията е хубава, но може би трябва да направите един етикет за статиите за такива продукти и лесен за намиране линк към него. Така когато човек тръгне на пазар и търси нещо добро ще може лесно да разгледа вашите препоръки. Надявам се само да не ги давате “по милост” :)

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 04.07.2012 в 16:25

  Интересна идея, ще помислим над този вариант. И “отличията” се дават само по заслуги, без “по милост” и по “маркетингови съображения” :) Факт е, че са нещо субективно и съм сигурен, че не винаги ще има пълно читателско съгласие с нашата преценка :)

Коментари: