D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 22.03.2018, 7,714 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

Този комплект се състои от две устройства (трансмитери/екстендъри) и е предназначен за потребители, които искат да разширят обхвата си на кабелната или безжичната мрежа WiFi .
Комплектът съдържа в себе си адаптерите DHP-W310AV Powerline Wireless N Mini Extender (с добавен WiFi модул) и DHP-308AV Mini Powerline AV, които са база за изграждане на мрежа PowerLine, поддържаща стандарта HomePlug AV. Тези адаптери, както и другите подобни модели се предлагат и поотделно от D-Link. В този случай, обаче, се изисква време за запознаване с техническите им характеристики, за да можете да си изберете подходящите за вас, тъй като за създаването на мрежа PowerLine са необходими поне два адаптери PowerLine. Именно с този стартов комплект от D-Link спестяват на обикновения потребител доста време прекарано в четене и боравене с не особено позната терминология.

В комплекта PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV, освен двете устройства ще намерите два кабела LAN, кратко печатно ръководство за бързо инсталиране, карта с WiFi настойките и мини CD диск с електронна версия на потребителското ръководство, както и пътеводител, които ви води стъпка по стъпка при инсталацията. Честно казано, това последното си е направо излишно, защото както вече споменах, хубавото на устройствата PowerLine е тяхната истинска Plug in Play функционалност, която не изисква нищо друго, освен да свържете едното устройство (DHP-308AV Mini Powerline AV) към свободен порт LAN на вашия рутер, а другото (DHP-W310AV Powerline Wireless N Mini Extender), да поставите навсякъде в електрически контакт, където искате да разширите вашата мрежа.

Цялата процедура по инсталиране се свежда до разопаковане на кутията и изваждането на двете устройства PowerLine, свързването на адаптера DHP-308AV към маршрутизатора и свързване на DHP-W310AV към мястото, където желаете да установите жична и/или безжична интернет връзка. За безжичната връзка обикновено това е мястото, където има мъртва точка за Wi-Fi сигнала.

Откровено казано, за човек без някакви технически познания, настройката на безжичен рутер е обезкуражаваща и обикновено винаги се обърка нещо, дори и с помощта на тези CD-та за бърза автоматична настройка, които идват в комплекта на рутерите. За жалост, колкото и да се опитват производителите да облекчат и автоматизират цялата процедура на инсталиране, това невинаги работи добре при начинаещи потребители. Имам доста познати, които са се опитвали по един или друг начин да си настроят сами рутерите, но в крайна сметка илиза, че не знаят какво точно да направят и за тях всичко това е много объркващо. При устройствата PowerLine нещата седят по съвсем различен начин и едва ли ще откриете по-лесни устройства за конфигуриране.

Единствено (както е в случая с DHP-W310AV Powerline Wireless N Mini Extender) ще ви се наложи да прочетете ръководството, за да разберете как се конфигурира екстендъра WiFi и да използвате данните от конфигурационната карта, като име SSID,  парола WiFi, URL към уеб страницата на конфигурационния интерфейс на D-Link, и паролата за влизане в него. Всъщност, и това не е задължително, ако използвате WPS функцията за конфигуриране на връзката между екстендъра PowerLine на D-Link и вашият преносим компютър. Ако случайно загубите конфигурационната карта, тази информация може да я откриете и на стикера на гърба на екстендъра.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Какво е PowerLine?
 3. D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV
 4. Спецификации на продукта
 5. Поглед отблизо
 6. Впечатления и тестове
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , ,4 коментара

 1. 1 VLADO // 25.03.2018 в 10:38

  Дали инсталацията е читава е единия фактор това да работи. Какви смущения вървят по нея обаче другия, който не сте отчели. Да не стане така, че като се включи климатика или съседа прахосмукачаката и скоростта пада на половина ;)

 2. 2 светльо // 26.03.2018 в 10:32

  Пробвах компекта без WiFi, връзката между двата адаптера става за няколко секунди
  Електромрежата на апартамента където тествах е лоша, за сравнение на Линксис му трябват 30сек за връзка, Азъс изобщо не тръгна.

  Явно чипсета и изпълнението са сполучливи

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 26.03.2018 в 11:28

  @VLADO
  Няма как да се отчетат. Иначе си напълно прав, че не знаем на комшията колко са му изправни електроуредите или колко качествни. Факт е обаче, че вече една седмица работното ми PC в офиса е включено посредством този комплект (за пробата, ) и досега нямам грам проблем, което ме обнадеждава.

 4. 4 Жоро // 27.03.2018 в 10:51

  Перфектно работи пробвал две различни марки , просто включваш и забравяш , даже един е в кухнята другия в хола на различни бушони и си работят.Всеки контакт преди електромера става точка да достъп.
  Не съм забелязал да се влияе от включването на какъвто и да е било уред бил той в къщи или в комшията.