D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 22.03.2018, 7,746 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Поглед отблизо

DHP-W310AV е едно от най-мощните устройства PowerLine, които D-Link предлага. Екстендъра е пластмасов, бял (матов), с правоъгълна форма и заоблени ъгли – като размери е малко по-голям от визитна картичка, но за сметка на това е доста дебел. Визуално прилича на захранващ адаптер.

На предната част на D-Link DHP-W310AV са разположени 4 светодиода със съответните символи–PowerON, LAN, WiFi и PowerLine. Светодиода PowerON указва, че устройството получава електрозахранване, а ако започне да мига, значи е в режим на заспиване или търси да установи връзка с мрежата PowerLine. Светодиода WiFi показва, че функцията за безжична връзка е в готовност. Светодиодът PowerLine показва, че устройството е свързано към мрежа PowerLine. Цветовете на светодиода са три: червеният показва добро качество на връзката; кехлибареният означава по-добро качество на връзката, а зеленият означава най-добро качество. Светодиода LAN показва, че портът Ethernet е свързан към мрежово устройство.

От лявата страна на екстендъра се намира малък отвор, в който се намира бутон за ресет, ако някога ви се наложи да възстановите фабричните настройки по подразбиране или пък имате някакъв сериозен проблем с връзката. С игла или химикалка натискате бутона за 5 секунди, докато светодиодите започнат да мигат и адаптера се ресетира.


Другият адаптер DHP-308AV Mini Powerline AV е подобен, но е значително по-малък като размер, тъй като при него липсва функционалността WiFi .Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Какво е PowerLine?
 3. D-Link PowerLine AV 500 Wirless N Mini Starter Kit DHP-W311AV
 4. Спецификации на продукта
 5. Поглед отблизо
 6. Впечатления и тестове
 7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , ,4 коментара

 1. 1 VLADO // 25.03.2018 в 10:38

  Дали инсталацията е читава е единия фактор това да работи. Какви смущения вървят по нея обаче другия, който не сте отчели. Да не стане така, че като се включи климатика или съседа прахосмукачаката и скоростта пада на половина ;)

 2. 2 светльо // 26.03.2018 в 10:32

  Пробвах компекта без WiFi, връзката между двата адаптера става за няколко секунди
  Електромрежата на апартамента където тествах е лоша, за сравнение на Линксис му трябват 30сек за връзка, Азъс изобщо не тръгна.

  Явно чипсета и изпълнението са сполучливи

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 26.03.2018 в 11:28

  @VLADO
  Няма как да се отчетат. Иначе си напълно прав, че не знаем на комшията колко са му изправни електроуредите или колко качествни. Факт е обаче, че вече една седмица работното ми PC в офиса е включено посредством този комплект (за пробата, ) и досега нямам грам проблем, което ме обнадеждава.

 4. 4 Жоро // 27.03.2018 в 10:51

  Перфектно работи пробвал две различни марки , просто включваш и забравяш , даже един е в кухнята другия в хола на различни бушони и си работят.Всеки контакт преди електромера става точка да достъп.
  Не съм забелязал да се влияе от включването на какъвто и да е било уред бил той в къщи или в комшията.