Nvidia RTX през 2020, част II, производителност

В раздел: Ревюта, статии и ръководства, Статии от на 15.03.2020, 25,059 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


 
След като вече видяхме какво предлага като качество на графиката RTX технологията на Nvidia, следва да видим и колко ви “струва” използването на рейтрейсина откъм производителност, за да е наистина пълна картината. Всъщност за 3 от заглавията вече имаме прилична представа какво се случва на максимални настройки, но ще се възползваме в този материал да разгледам и производителността при междинните нива.

За целта използвах предварително сглобеният от колегите компютър на базата на Core i7-9700KF процесор и Palit GameRock GeForce RTX 2070 Super OC графичен адаптер, като повече подробности може да получите от съответните видеота по темата. Но нека си припомним набързо спецификацията:

Процесор: Intel Core i7-9700KF

Дънна платка: Gigabyte Z390 AORUS Ultra

Графичен адаптер: Palit GeForce RTX 2070 Super GameRock

Памет: 2×8 GB ADATA XPG D30 DDR4-3600

Сторидж: 1TB ADATA XPG S11P m.2 NVME SSD

Захранване: 650W Seasonic Focus GOLD

Кутия: Coolermaster Mastercase MC600P

Охладител: Coolermaster MasterLiquid ML240R RGB

Настройките на игрите бяха следните:

Battlefield V – DX12, профил Ultra, Adv. Frame Rendering Off, Frame limit 200 FPS. Засичането ставаше с кратко изиграване началото на първата мисия от кампанията Tirailleur. Играта беше тествана с всички степени на DXR Raytrace Reflections Quality – изключено, Low, Medium, High Ultra, в добавка също бяха проведени тестове с включен DLSS на нива Medium и Ultra, както и на Ultra с Resolution Scale 80% и 66% и активиран в драйвера Image Sharpening филтър.

Metro: Exodus – за тестовете се използваше вграденият бенчмарк на играта с настройки Ultra с допълнително изключен Advanced Physics и Hairworks в DX12 режим. Тествани бяха 5 режима – Ray Trace Off + DLSS Off, Ray Trace High + DLSS Off/On, Ray Trace Ultra + DLSS Off/On.

Shadow of Tomb Raider – за тестовете се използва вграденият бенчмарк на играта при настройки Highest с активиран SMAAТ2x, като се стартира в DX12 режим. Тествани бяха 6 режима – Ray Trace Off + DLSS Off, Ray Trace Medium + DLSS Off, Ray Trace High + DLSS Off/On, Ray Trace Ultra + DLSS Off/On.

Control – Тъй като играта не разполага с вграден бенчмарк, за целта използвах кратка обиколка в една от големите зали в началото на играта, където има достатъчно отражения и сенки. Използвах профила High на играта (максимално качество на графиката), а за настройките в секцията Ray Tracing използвах само готовите профили – Off, Medium и High, без да пипам отделните стойности на чекбоксовете. Допълнително тествах с включен DLSS, с изключен DLSS и с включен Image Sharpening в драйвера при рендър резолюция 1280х720 с Ray Tracing High профил.

Wolfenstein: Young Blood – Използвах Vulkan API с профил Mein Lieben! Тествани бяха Ray Traced Reflections Off и On, както и NVIDIA DLSS с настройки Performance, Balance и Quality при включен RT. За тестовете използвах вторият вграден бенчмарк в играта – Lab X.

Всички тестове са проведени по 3 пъти и резултатите от тях са усреднени. Но стига толкова обяснения, нека минем към по-съществената част – показаната производителност при изпозлването на технологиите рейтрейсинг и DLSS.Всички страници от статията:

  1. Тестова система и настройки
  2. Battlefield V
  3. Metro:Exodus
  4. Shadow of the Tomb Raider
  5. Control
  6. Wolfenstein: Young Blood
  7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: